tirsdag 5. april 2011

Strikke til små babyer på sykehus.

Ja, via et av de mange internettforum jeg henger på og blogger jeg leser kom jeg over et initiativ til å strikke små babytepper til babyer på neonatal avdeling/nyfødtintensiven. Det finnes slike prosjekter knyttet til mange ulike sykehus, men for meg som bor i Bergen virker det naturlig å da bidra til vårt sykehus, Haukeland. (Den sykepleieren som hadde ansvar for oss første kvelden når lillejenta mi ble innlagt med RS var neonatalsykepleier og jobbet egentlig på nyfødtposten, men hadde altså ansvar for oss selv om vi lå på naboposten (for luftveissykdommer, den ligger i samme etasje som nyfødt, men motsatt vei når man kommer inn døra) Hun var veldig, veldig grei, forklarte og fortalte hva hun gjorde og hvorfor til enhver tid.)

Så når jeg kom over denne oppfordringen så bestemte jeg meg for å bidra. Jeg måtte bare bli ferdig med det der hentesettet… også ble den ullbuksa… men nå har jeg et lite babyteppe på pinnene.

004

Det er ikke så stort enda, og det kommer ikke til å bli så stort som de andre teppene jeg strikker, faktisk mye mindre, men det er helt ok. Det er dessuten strikket i babyull som tåler vaskemaskin. Det er litt tykkere også enn garnet jeg vanligvis bryker, så ikke like luftig, men mykt og lunt blir det.  Muligens blir det lue og/eller sokker også, det får tiden vise. Jeg pusler vel med sånne småting innimellom det jeg egentlig strikker. Sånn i påvente av å få kjøpt garn til monsterbuksa, eller at foreldrene til mitt kommende tantebarn skal bestemme seg for farge på teppet til babyen deres.

4 kommentarer:

 1. Ååå, jeg som var sikker på jeg hadde kommentert her, så såg jeg nå at kommentaren ikke var blitt lagret!

  Men anyway, så kjempebra, snilt og godt gjort av deg! Dette er gaver som varmer vettu! Kjempeflott gjort! En slik gave vil virkelig gjøre en suveren nytte for de som trenger det! :)
  Klapp på skuldra til deg! :)

  SvarSlett
 2. Vel, jeg hadde jo tenkt å gi de små babyene av overskuddsmelka mi, men det kan jeg altså ikke gjøre fordi jeg engang før jeg fikk barn har hatt cmv, en virusinfeksjon som arter seg som en forkjølelse, som rundt halvparten av befolkninga har hatt. Og altså, da ligger det stoffer fra dette igjen i meg for alltid, som gjør at melka mi ikke kan gis til de aller minste og svakeste babyene. Og mitt sykehus har bare fryserkapasitet til å ha melk til de aller minste og svakeste babyene, derfor tar de ikke mot melk fra meg og andre som har hatt dette.

  Så da får jeg heller gi dem tepper da. For ja, jeg har undersøkt, de har ikke fått utvidet fryserkapasiteten siden 2008, så jeg kan fortsatt ikke gi dem melk. Så da får de få strikketøy. Blodgiver får jeg jo heller ikke være så lenge jeg driver og går fra svangerskap til amming til nytt svangerskap med ny amming...

  SvarSlett
 3. Strikker også til Haukeland =) Bruker mest restegarn, så det blir bare litt innimellom.

  SvarSlett
 4. Ja, er det ikke fint å kunne bidra med litt :) jeg er også endelig kommet igang med å strikke til denne innsamlinga :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...