torsdag 17. desember 2009

Enda lenger siden...

Noen aktiv desember-blogger er jeg åpenbart ikke.
Desember er en aktiv måned, og bloggen rett og slett glemmer jeg litt av.

Men, livet i desember er likevel veldig deilig.  Det er ikke bare pakkemas og stress, det er mye kos.
Det er en snart 16 mnd gammel gutt som med en gang han kommer opp i stua krever at stjerna blir tent, og de to syvarmede stakene. En gutt som stråler opp av glede når lysene er tent. Som viser stor glede av levende lys på bordet (vi har ikke pleid å tenne så mye lys på bordet vi, men nå gjør vi det ved hvert måltid)

Det er en gutt som ivrig peker på kalenderen sin og vil ha "pa", pakke. Som gjerne vil det flere ganger for dagen, men vi minner ham på hva han fikk i pakken på morgenen, så går nå det bra. Det er en gutt som stråler når han ser lys/pynt på trær/butikker etc, og en mamma som gleder seg veldig til  å vise ham et pyntet juletre inne, med lys og pynt i massevis.

Også er det kakebaking, og pakkekjøp, julekortskriving, etter julekortfotografering, og en tur på postkontoret. Jeg var der i går, på sendefrist-dagen, men i motsetning til i fjor, så var jeg der på morgenkvisten, alt var ferdig pakket før jeg la meg tirsdag, så det var ikke noe stress. I fjor var jeg der fem på fire (posten gikk fra postkontoret fire) i alng kø og med et stressnivå langt oppover ørene, etter at jeg hadde pakket gaver og sortert hva som skulle i hvilke kasser mens guttungen, da 4 mnd gammel, satt i vippestolen og gråt. Jeg ammet, jeg bysset, jeg sang, jeg vippet på stolen hans mens jeg pakket, og håpet de rette gavene fikk de rette lappene og havnet i de rette husene... Jeg var såååå sliten etterpå at jeg bestemte meg for at i år skulle jeg ha min helt egne leveringsfrist på posten 10. desember...

Det klarte jeg ikke da, men jeg leverte pakkene på posten, uten kø og uten stress klokken 9.30 på morgenkvisten i går, og så gikk vi på shopping etterpå. 454 kr betalte jeg på posten for å sende det jeg skulle sende, så billig er det ikke, men sånn er det nå. Nå  er det i alle fall sent. Sånn er det når man kommer fra hver sin kant av landet, og bor på en tredje (men feirer jul hos en av familiene da, veksler annethvert år) da må julegavene sendes til den ene siden av familien hvert år. Også er det jo en del julekort som sendes også.

De fleste julegavene er klare nå. Mangler litt på den til mine foreldre, vet hva vi skal ha, bare har ikke kjøpt det. Mangler litt til min bror med samboer også, men det er også slikt som vi vet hva skal være, bare av praktiske årsaker ikke har fått kjøpt inn enda. Så mangler jeg en gave som jeg slett ikke aner hva skal være. Også har vi ikke kjøpt gave til vår sønn enda... Men vi har vel bestemt hva han skal få da, så den skal etter planen ordnes etter jobb i dag.

Så gjenstår det litt klesvask, å pakke inn de gavene som ikke er pakket (dvs, de som ikke skulle sendes), og ordne de siste julekortene (igjen, de som ikke skulle sendes) og å pakke koffertene. Håpet er at vi blir ferdige å pakke i morgen kveld, og derved kan sette oss i bilen lørdag morgen (ikke sånn helt tiiiidlig morgen da, vi skal stå opp, stelle oss, spise frokost, pakke ut i bilen, ordne de siste tingene vi aldri blir ferdig med kvelen før....) Håpet er å komme oss i bilen innen sånn ca klokken 11, og helst uten mannens stressutløste "NESTE ÅR BLIR VI HJEMME!"-kommentar. Om tidsbudsjettet sprekker helt, så justerer vi målet til søndag klokken 11...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...