mandag 1. august 2011

Hos barnelegen

Ja, i dag har Knerten vært hos barnelege/allergilege. Legen er spesialisert innen astma/allergi/eksem hos barn, og i tillegg til at hun er veldig barnevennlig selv, så er også sykepleierene som jobber der også det.

Det hele var en familieutflukt, for både jeg og mannen ville gjerne være med, og da måtte jo Mikro være med hun også. Timen var allerede klokken ni, så vårt feriemodus måtte settes litt på pause, vi måtte faktisk vekke Knerten. Og lillejenta, etterhvert.

Vi var på plass litt før vi trengte, men det gjorde ingenting, venterommet hadde lekekjøkken og andre spennende saker, så Knerten gikk rett i gang med å leke, før han ble tatt med inn på et rom for å veies og måles. Fasiten var 12,6 kg og 92,5 cm. Litt senere får vi komme inn til legen, som har enda mer leker han kan styre med, mens mor svarer på alt legen lurer på. den antatte astmaen sto det ikke noe om i papirene, for den dukket opp etter henvisningen var sendt, men vi snakket nå om dette også, og fikk med oss behandlingsskjema, opp og nedtrapping i forhold til symptomer, sykdom etc. Veldig greit, ikke minst at vi kunne kutte enda lenger ned nå som han er så bra, muligens prøve helt uten dersom dette også funer fint. For som hun sa, vi vet jo hva som må til dersom han blir hostete og tung i pusten igjen, da er det bare å trappe opp igjen.

Vi fikk resept på andre øyedråper også, som hun håpet skulle hjelpe bedre, og dessuten kan vi i tider hvor han plages med øyne/nese gi aerius i tillegg til vallergan.

Og så var det prikktesting. Jeg hadde blodprøven fra i høst i minne, og guttens venteværelsesskrekk (i tilfelle noen skulle finne på å ta blodprøve, så var han rett og slett redd nå vi kom inn på venterommet på helsestasjonen, hvor han ikke skulle vaksineres, bare måles, veies og prates med) men dette er jo ikke stikking, bare prikking. Det gikk veldig fint, han satt på fanget mitt og det hele ble gjennomført med glans. Allerede i ventetiden kunne vi se prikker utvikle seg, men vi husket ikke helt hvilke som var hvilke, mente den ene var katt, som vi jo vet han reagerer på.

Og etter 15 minutter kom sykepleieren tilbake og leste av resultatet, og legen kom for en kjapp gjennomgang. Han hadde størst utslag på katt, som var den vi trodde det var. I tillegg har han absolutt utslag på bjørk, or og hassel-pollen.

Men det som er vel så viktig: han har IKKE utslag på hund, så Gabi kan få fortsette å bo her sammen med oss. Han har heller ikke utslag på husstøv/midd, så ekstremrengjøring behøves ikke (men litt mer enn vi bedriver skader neppe noen.) Og som faren sa, han kan få i oppdrag å klippe gresset. (Ja, dersom vi kommer så langt som å faktsik få til en gressplen da, pr i dag har vi mose med løvetann) For han har ikke utslag på gress. Og heller ikke på melk eller egg, heldigvis.

Timen ga oss en del svar, om enn ikke helt hva som gjør at gutten faktisk klør, så står vi litt bedre rustet til å avhjelpe det. Og, vi skal sette igang ekstramedisinering i forhold til pollensesongen tidligere neste år, vi visste bare om bjørka i år, mens gutten begynte å klø før den tid. Or og hassel har sin pollenspredning før bjørka, så der er nok den forklaringen. Og vi fikk avklart en del ting det ikke er.

Det var en veldig grei gjennomgang. Dersom alt går greit å kontrollere med disse medisiner og “behandlingsskjema” så kan vi bare gå til kontroll hos fastlegen, men synes vi at det blir vanskelig å kontrollere kan vi ringe og få en time hos henne igjen. Vi satser på å klare oss fint med dette, men greit å vite at vi har henne i bakhånd ved behov.

Og med dette er august måned i gang. Og solen skinner, stråler og varmer. Livet er ganske herlig. Nå har jeg nettopp hatt min daglige inspeksjonsrunde i grønnsaksjungelen, knepet “tyver” av tomatplantene, beundret grønne tomater og paprika, og undret meg på om de blir modne, jeg håper på en bedre sensommer enn forsommer sånn værmessig. Også drømmer litt om hva jeg skal gjøre annerledes neste år, så tidligere (jeg var jo lovlig sent ute i år), passe bedre på tyver tidligere, og gjerne så litt flere, kanskje prøve et par ulike sorter. Og av uviss grunn har jeg lyst å så chili… jeg som ikke spiser det. Ikke at jeg spiser paprika heller, men det gjør jo resten av familien. Men vi har jo begynt å bruke en del chilikrydder, så jeg tenkte muligens, kanskje vi kunne bruke litt finhakket chili i noe mat også? Vi får se hva neste års grønnsaksjungel innebærer, jeg har jo egentlig lyst å prøve agurk også, og gulrøttene som ikke overlevde påskeferien i år, men vi har jo visse plassrestriksjoner å tenke på også…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...