onsdag 7. september 2011

Ullbuksa til Mikro

P9060075

Ja, her er den, ferdig strikket og klar til å få seg lanolinkur. Det fikk den i natt, så nå ligger den til tørk.

Jeg er spent på om den vil passe. Beina er nok litt løse fremst, grunnet måten jeg felle av på. ejg har et par ganger endt med å felle for strat nemlig, det er noe med disse vrangbordbeina på ullbuksene, når avfellingen ikke er like fleksibel… Derfor legger jeg inn en del ekstra masker i avfellingen for å få den løs og vid nok, for det var litt surt den gangen jeg ikke fikk ullbuksa på ungen fordi vrangborden var felt for stramt av… Den ser ganske høy ut, så jeg håper den varer lenge. Den hun bruker nå er nemlig litt for lav, slik at det lett blir at bleien stikker opp litt bak, og da blir jo alt vått, så det har vært en prioritert oppgave å få denne ferdig.

Som man nok kan se, har jeg atter en gang feilberegnet hvor mye lengden på garnet krymper når jeg tvinner det, tanken min var nok at resultatet skulle være 10-15 cm lenger, men det går nå dette også, og blir det for kort er det lett å tvinne en ny.

Som vanlig var jeg vel over halvveis når jeg kom på at det kunne jo for utseende sin del vært festlig om jeg kanskje hadde brukt litt andre farger på en stripe eller to, men det får stå sin prøve for denne gangen også, hovedmålet er funksjon, og det fungerer like fint med en ensfarget.

Men med dette har jeg altså rett og slett ingenting på strikkepinnene!

4 kommentarer:

 1. Ååh, du er så flink som bruker tøybleier. Jeg angrer virkelig på at vi begynte med papirbleier på jentungen. Planen var å bruke tøybleier, hadde kjøpt inn og alt. Men hun var så liten da hun ble født og bleiene ble rett og slett alt for store så måtte kjøpe prematurbleier, og da ble det liksom til at vi fortsatte med det :/

  Jeg håper vi kan bruke de store tøybleiene vi har kjøpt til pottetreningen, som en del av det å kjenne hva som skjer når hun tisser.

  Men angående felling på ribb så pleier jeg å bruke en stooor pinne til det. 3 ganger så stor sånn cirka. Da har jeg pleid å få en felling som er fleksibel og som ikke blir slakk/vier seg ut. Vet ikke om du har prøvd det, om ikke så anbefaler jeg deg å prøve det neste gang :))

  SvarSlett
 2. Brettebleier! De kan brettes så små at de kan brukes på premature også. Ja, også finnes det minismå tøybleier, av formsydde og sånn, men brukstiden er ikke så lang, så det kan bli en litt mer kostbar løsning, brettebleier er billig, billig!

  Jeg har ofte tatt felling av ribb med tykk pinne ja, eller felling generelt på tykk pinne, men denne er strikket på pinne 5, og det tykkeste jeg har er 8. Det går greit for felling av rett uten at det blir for stramt, men ikke til ribb, så da velger jeg heller denne "legge inn ekstramasker"-varianten. Til slik bruk som dette er ikke det noe problem at de ser litt snåle ut :)

  SvarSlett
 3. Vi hadde brettebleier. Mange brettebleier faktisk, og flere typer yttertrekk og snappis ++. Alt var klart. Vi prøvde forskjellige brettevarianter og forskjellige type brettebleier, men ble ikke fornøyd med hvordan det var på hun. Hun lå liksom på en diger klump med stoff. Når jeg tenker på det i ettertid kunne jeg kanskje revet noen av de opp slik at stoffstykket ble mindre, planen var jo uansett å gå over til lommebleier så snart hun ble stor nok. Vi bestilte uansett noen bittesmå lommebleier, men ble lurt av selgeren for hun hevdet at de var nye og med innlegg. Bleiene var slettens ikke nye og innleggene var ikke originale og passet ikke inni. Da ga jeg opp tøybleiene og fortsatte med papirbleier. Har brukt tøybleier av og på siden, men ikke fulltid :/ Litt dumt igrunn fordi hun viser tydelig at hun foretrekker de!

  SvarSlett
 4. Skjønner. Kjipt at du ble lurt da, slikt er jo rett frekt. Små brettebleier er nok best til de minste ja, det blir ellers litt klumpete.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...