fredag 26. august 2011

Middag med egne grønnsaker.

Ja, for all del, det meste av middagen var ikke akkurat hjemmedyrket/oppdrett eller sånn, men i salaten hadde vi i alle fall tomater og salatblader vi hadde plukket ute på verandaen. Slikt er jo litt stas.

En lærdom til neste år, mer salat! Jeg plantet jo faktisk mer salat i år også, men av uviss grunn gikk det ikke så bra, så vi har bare en eneste salatplante, derved er det ei stund til vi kan lage mere salat med hejmmedyrket salatblader. Dessuten er det nok noen dager til vi har flere modne tomater også. Jeg skal absolutt være flinkere til å styre tomatene neste år, så det ikke blir så innmari mange grener, blomsterklaser overalt, og “tusen” tomater som aldri kommer til å bli modne. Vi skal plante tidligere også, og håpe på en litt bedre sommer, samt altså at plantene er kommet lenger i prosessen når de kommer, slik at vi kan få flere modne frukter.

Vi lærer jo, og dette er det første året vi har prøvd. Og hovedpoenget med hele prosessen er jo oppnådd, Knerten har fått erfare at grønnsaker ikke “kommer fra butikken”, men faktisk vokser opp fra frø. Han vanner tomatplanter daglig, ut og sjekke hvilke som er “tørste”, og så gir han dem vann. Det skal bli gøy neste år, når han er litt eldre og kanskje skjønner enda litt mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...