onsdag 29. juni 2011

Paprikaen blomstrer også

Ja, det har seg slik at jeg ikke spiser paprika. Jeg ønsker å like det, men har liksom ikke klart å sette pris på det. Jeg bruker mye paprikakrydder i matlagingen, og elsker paprikapotetgull, men selve paprikaen, hverken varm eller kald.

Men det har jo ikke hindret meg i å plante paprikaplanter da. (Min mann og Knerten spiser paprika, så det er jo ikke helt bortkastet) Jeg elsker tomater, og gleder meg nok mest over fremgangen for tomatplantene, men jeg skal jo likevel også skryte litt av papirkaplantene mine nå.

P6290346I går kveld pekte jeg på en knopp for min mann, se, den er helt hvit. I dag tidlig sto den i full blomst. Det er en knopp til som er sånn som den andre var i går (den kan ses på bildet litt til høyre for blomsten), og en som er litt kortere kommet, og mange, mange som enda ikke er helt klare.

Det er jo litt spennende for mor også dette her. Knerten synes det er gøy, og tror nå at ALT kommer fra frø. “Bananer vokser fra frø mamma.” Tja, bananer vokser på trær, som nok en gang kom fra et frø ja. (Men nei, vi kan ikke plante bananfrø) “spaghettig vokser fra frø mamma” Ehh, nei, ikke helt det, vennen min. Han plukker småstein utenfor huset, og sier han samler frø. Han er i det hele tatt opptatt av frø. Og at det kommer tomater på plantene våre. Tror nok han vil ha enda mer glede av det i årene som kommer (og da skal jeg ikke drepe gulrøttene før de kommer igang…) men han synes nå det er litt stas i år også.

Jeg synes det er veldig stor stas å kunne lære min sønn at maten ikke opprinnelig kommer fra butikken.  Han vet at kuene gir oss melk, for de lager melk i puppene sine. (Ja, det gjør jo mamma også…) Han vet at biene lager honning, de henter jus fra blomstene. (Dette har han lært i en historie om Peppa Gris) Og han vet at bjørner liker honning, så han skal spørre morfar om han har honning til ham… (for morfar heter Bjørn, og liker faktisk veldig godt honning.) Og nå lærer han at en del ting vokser på planter som vi kan få frem om vi planter noen frø og vanner dem og steller med dem. Jeg synes det er viktig å lære ham dette, for noe er litt galt når 5-6 åringer sier at tomater kommer fra butikken, og melka den er på en kartong i kjøleskapet i butikken. (Jeg er litt uenig i at det er sjarmerende at de ier at vi feirer julaften fordi julenissen har bursdag også jeg da…Men da har vi kommet til et HELT annet tema enn blomstrende paprikaplanter, og nå våknet mit datter og det er på tide å dra på apotekt for å hente medisinen til hunden før mannen og sønnen skal hentes med hjem for middag.)

2 kommentarer:

  1. Paprikaplante hørtes herlig ut synes jeg! Her spiser vi utrolig mye paprika, da både jeg, mannen og lillegutt elsker det! Så en slik skal vi nok ha oss etterhvert! ;)

    SvarSlett
  2. Jeg SKAL smake på disse altså. Såfremt det blir frukt her etterhvert.

    Jeg vil jo, jeg vil jo så gjerne like det.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...