fredag 2. juli 2010

Sove hele natten!

Ja, nå har det skjedd så mange netter på rad at jeg tørr si det høyt, Knerten sover natta gjennom! For tiden i vår seng da, motivasjon til bruk av storeguttsenga må etterhvert prioriteres igjen, det går i perioder, vi stresser ikke med det.
Men så utrolig deilig, han sover stort sett fra han legges 19-19.30 frem til det er morgen en plass mellom 6 og 7. Veldig deilig for foreldrene også. Men antakelig minst like godt for Knerten selv.
Jeg må nemlig innrømme hva som var nøkkelen til suksess. Det er ikke våre fantastsike evner som foreldre, gjerne tvert imot, vi burde vel kanskje tatt dette skritt på et tidligere tidspunkt, så hadde det ikke tatt over 22 mnd…
Løsningen har banansmak. Nei, det er ikke frukt til kveldsmat. (Banan etter kvelds var standard en periode, for å få ham skikkelig mett så han skulle sove, men det hjalp ikke…) Løsningen var nemlig en resept på flytende Zyrtec (med banansmak.) En halv måleskje hver kveld, første natta  sov han til fem (i egen seng, videre til 7 i vår) siden har han sovet til en plass mellom 6 og 7 hver natt, med et unntak om jeg husker rett, på litt over ei uke.
Ja, han klør på  dagtid også, så jeg tenker å spørre på toårskontrollen om han kan få en halv skje på morgenen også, slik pakniningsvedlegget sier er dosen for barn fra to år, men siden han ikke er to år enda, skal vi vel være glad han har fått den i det hele tatt.
Ja, tenk, det som skulle til for å få min sønn til å sove natten gjennom var slett ikke slutten på nattammingen. (Eller dagammingen, for den del), skikkelig kveldsmat, strenge foreldre som sier “det er natt” og ellers er kjedelige ved nattlig oppvåkning eller annet i den retning. Det var derimot en mamma som endelig kom til at nok er nok (etter et par slitsomme netter med hyl og skrik fra en gutt som klødde seg og ikke ville trøstes…) og bestilte legetime. Som jeg sikkert burde gjort i vinter… Men vi ville prøve ut litt for å finne kilden til kløen, så vi har nå drøyet litt med legen mens vi har eksperimentert med vaskemiddel, babyolje, tenkt på kostholdet… Men nok er nok. Legen gjorde ingen forsøk på å finne årsaken til kløen, etter å ha fastslått at det ikke er eksem, så var det resept på kløestillende. (og deretter ny resept da apoteket sa den første var på et legemiddel som var utgått. Selv om det fortsatt står i felleskatalogen på nett...) Menmen, om vi ikke et hvorfor, så vet vi i alle fall noe som hjelper. Så forsker vi videre på årsaker, og lurer på hvordan det blir til høsten når pollensesongen er over, det var nemlig et absolutt oppsving i kløen sånn rundt april/mai i år… ekstra ille siden rundt 17. mai.
Men nå sover en gutt som i alle fall ikke plages sååå mye av nattlig kløe.
Og mor prøver å ikke tenke på at dette burde vært  prøvd for lenge siden, men fokuserer heller på at det nå er prøvd. Og virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...