mandag 3. desember 2018

Status Restavfallsutfordringen

Ja, nå er vi på tredje uke av de fire før det tømmes restavfallet vårt. Årim har jo innført matavfall, og med det halvvering av tømmefrekvens for restavfall. Uten helt å ta inn over seg at vi som har kompost faktisk ikke får endret innhold i restavfallet, vi hadde allerede maten i egen beholder, og vi hadde allerede tømming annenhver uke (som nå er det nye for "alle andre") men nå får vi altså hver fjerde.

Vi hadde en "bonustømming" i overgangen da det ble tømt en uke det ikke skulle tømmes, og jeg er ikke heeeelt sikker på om det kanskje ble tømt en gang ekstra nå også, for det er faktisk ikke helt fullt enda. Vi er nøye på hva som kastes, men det var vi jo egentlig fra før også. Med en bleieunge blir det jo unektelig en del boss uansett, og hun er fortsatt uvillig til å slutte. Men vi jobber med saken.

Men altså, 8 dager til tømming og det er enda plass til 2-3 poser om vi stapper godt. Hvilket er bra, for både det på badet og det på kjøkkenet må ut.

Heldigvis kommer de og henter plast og papir på fredag, det er helt fullt. Og glass og metall.... den er full. Den tømmes 9.1.19. Men de har heldigvis ikke tatt bort de gamle returpunktene enda, så vi får snike oss bak juletreet ved bedehuset og kaste, for samler vi det opp til det tømmes fyller vi den vel lenge før 27.2 Og den som kan telle kan se at det altså faktisk ikke er 10 ukers tømmefrekvens enda, de tømmer den 7 uker etter at de kom med den, og 7 uker etter det igjen. Litt greit det da, men det blir økt avstand mellom tømmingene etterhvert tror jeg.

Men status er da i alle fall at det ikke er helt fullt enda. Men det nærmer seg. Det er en del bleier på 8 dager. Og i denne hektiske førjulstid en del enkle løsninger på matlaging, som inkluderer en del halvfabrikata og medfølgende restavfall, desverre. (og enda mer glass og metall sikkert... og plast...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...