fredag 21. oktober 2011

Hva har skjedd med babyen min? Tiden flyr!

For 8 mnd siden var jeg ettbarnsmor, men i ferd med å bli tobarnsmor. Fødselen hadde startet, men tatt pause. Neste morgen ble Kristine født i badekaret her hjemme. Og derved hadde jeg en veldig liten, nyfødt baby.

Denne babyen min, hun er jo babyen min, ikke sant? Bare lille babyen min. Dag etter dag, de vokser jo, men man ser det jo ikke. Før jeg nylig ble tante til ei lita jente. Vi dro avsted for å hilse på, og det var ei liiiiita, lita jente det. Dvs, lita var hun jo ikke, hun var jo helt normal i størrelsen altså. Men med ett ble den lille babyen min stor.

Særlig da jeg en kveld befant meg på badet med to små jenter. Jeg begynte med å bytte bleie på min vesle niese, men den frøkna brukte lang tid da hun bestemte seg for å gjøre mer etter at tante hadde vasket henne, og deretter enda litt mer. Og min datter var trøtt, så hun orket ikke vente stort lenger, så jeg overlot min niese til min mor, og tok min datter på et håndkle på gulvet siden stellebordet altså var opptatt.

Og OI, plutselig hadde jo min datter LÅR. Hun er ingen tykk jente på noe vis, men hun har litt mer kropp enn en nyfødt… Ikke ligger hun i ro heller. Hun vrir seg over på magen, kaver avsted og, ja, vil ikke ligge i ro nei.

Min lille baby, den lille, lille jenta mi er ikke en helt liten baby lenger akkurat.

I morgen er hun nemlig altså 8 mnd gammel. Ei lita jente som spiser fast føde, hun elsker grøt, ikke like ivrig på middag, men noe er bedre enn annet. Hun strekker seg etter vår mat, hun kaver omkring på gulvet, hun utforsker verden, hun klapper, vinker og viser stor glede av å se de hun kjenner.

Den lille, lille jenta mi, er ikke så lita lenger.

 

(Og hva har skjedd med bloggen? Jo, altså, jeg gjør en og annen liten hverdagsnotis på google+ nemlig, og å blogge blir hakket med tiltak. Og det har visst blitt litt lite av det. Men ikke alle er der, og av de som “er” der, er det en del som ikke ser ut til å huske det, de ER der liksom ikke… så jeg skal skjerpe meg på bloggfronten)

2 kommentarer:

 1. Lillejenta di har blitt stor ja! Jeg stoppet litt opp når vi møtte dere sist, for hun hadde blitt en sterk og flott jente, Sist jeg så henne, var hun jo ei nydelig babyjente, men nå har jenta vokst seg stor!

  Jeg er på google+, men min kjære smarttelefon tok kvelden for noe siden, og jeg har nesten ikke vært innom siden da! Jeg har jo selv også hatt ei lita bloggpause, men nå er jeg igang igjen! :) Så da titter jeg nok oftere innom både her og google+. :)

  SvarSlett
 2. Min kjære morsomme, nye mobil tok jo kvelden da jeg knuste glasset på den før den var 2 mnd gammel. Altså for snart en måned siden. Den er til rep, og jeg venter i spenning på hvor lang tid det har tenkt å ta...

  Jeg savner den ekstra mye hver gang jeg ammer den store, lille jenta mi nede på soverommet. Når jeg legger henne på kvelden, spesielt. Fordi jeg altså ammer henne i mørket på soverommet (ellers er hun veldig lett distrahert og gjør alt annet mens melka spruter utover oss begge) og da var det greit å spille litt spill eller lese litt på mobilen mens jeg lå der (bak ryggen hennes, så ikke lyset distraherte henne) sånn at ikke jeg sovnet.

  Gleder meg til å få den tilbake, ja!

  Det er kjekt å se at blogg-pausen din er over, for det er kjekt å lese hva som skjer hos dere.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...