mandag 12. oktober 2009

Pizzabollelunsj :)


Ja, i dag har jeg grove pizzaboller til lunsj. Hjemmelagde sådanne, egentlig veldig enkelt.

Mens man likevel lager lørdagspizzaen, lager man en ekstra deig. Eller lager ekstra stor deig. Vi bruker ikke grov pizzadeig, men til disse gjør jeg det, så derfor lager jeg en ekstra. Så lager man til pizzafyll mens deigene hever, lager pizzaen, mens den elstra deigen hever litt til, lager pizzaboller mens pizzaen steker, og steker pizzaboller mens man dekker bord og kanskje spiser det første pizzastykket.

Jeg lager dem med grov bunn (hvilket bare vil si at jeg putter oppi ca halvparten med grovmel, jeg bruker finmalt sammalt hvete, den ER jo like grov som dn grovmalte, men det ser ikke sånn ut) fordi da metter de litt mer, samt at man får litt bedre samvittighet når man altså unner seg pizzabollelunsj...

Kjevler den til en firkant, smører på pizzsaus, strør utover ønsket fyll og ost, ruller sammen, skjærer opp, og lar dem steke til de virker ferdige.

Deiling, enkelt, og godt, enten som pizzabollelunsj hjemme, eller som en liten bonus i matpakka (best om de varmes i micro synes jeg, men kan også spises kalde)

En liten anelse rimligere enn å kjøpe fire grandiosasnurrer fra frysedisken, og antakelig hakket sunnere også, jeg har da putta i grovmel! Også kan man variere med det fyllet man måtte ønske, disse har bare litt stekt kjøttdeig, men det er lett å variere.

Inspirasjonen til å gjøre dette fikk jeg fra alvebento-bloggen, der finner jeg egentlig veldig mye inspirasjon, men det er ikke så mye som er satt ut i praksis enda...

Men disse er gode. Og straks spist opp :)

1 kommentar:

  1. De så veldig gode ut :) må prøves en dag! takk for godt tips.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...