mandag 3. mai 2010

Et skritt på veien mot å kvitte oss med en bil…

Ja, jeg “mobbes” lett på jobb for det faktum at vi her i huset bor to stk siviløkonomer, som eier to biler… og et sertifikat. Økonomer i praksis…
Vi kjøpte bilen min farfar hadde da han døde. Denne fungerte utmerket for oss, inntil magen min ble stoooor, og vi innså at vi trengte plass til barnevogn… Da var vår søte, lille ford escort litt liten, vi kjøpte stsjonsvogn.bStor, fin Toyota Avensis, med vesentlig større baggasjerom enn den forrige bilen.
Så kommer den “fantastiske” løsningen. Vi bor i rekkehus, begrenset med parkeringsplass. Men vi har garasje. Og plass til en bil forran garasjen. Så den gamle bilen plasseres inni garasjen, og den nye parkeres utenfor. Ellers måtte jeg jo flyttet på den gamle hver gang jeg skulle ut. Logisk. Baby fødes, sommer blir høst, blir vinter… jeg må skrape bil. Vinter blir vår, jeg begynner på jobb igjen. På et tidspunkt blir det klart at jada, vi kjøpte jo ny bil slik jeg hadde snakket om før permisjonen. Og, jada… vi hadde den gamle i garasjen… to økonomer i praksis. Men vår ble sommer, det er ikke så ille med uteparkert bil da. Sommer ble høst, ble vinter… jeg skraper bil… og småmobbes på jobb… Vinter er blitt vår. Vi har avtalt at min manns søster som holder på å ta lappen  nok trenger bil… Så vi gikk ut i grasjen.
Bilen var EU-godkjent rett før vi kjøpte ny. Hvilket fortalte oss at det nok snart var på tide igjen. Jepp, innen utgangen av mai 2010. Men bilen har stått bom stille siden sommeren 2008, selvsagt starter den ikke. Batteriet er flatt. Vi prøver startkaler, og joda, da starter den, men når vi kobler fra er den helt død. Vi kjøper batterilader, og lader batteriet.  Joda, den hoster og harker, men vi får da start. Vi får litt luft i dekkene vha en liten kompressor (og strøm fra den nye bilen) I dag har jeg kjørt tur med den, sjekka lufta på bensinstasjon, fått på litt ekstra olje for der var litt lite, ikke kritisk, men lite. Kjørte den en tur rundt og rundt i området, og innen turen var omme syntes jeg bilen var grei. Det gikk lett å få start på bensinstasjonen når den var litt varm.
Time til EU-kontroll er bestilt. Vet ikke når vi får time da, ba om helst mellom 19. og 31. mai om mulig. Får svar i morgen, bestilte på nett nå i kveld. Dersom den starter greit i morgen, fra kald, regner jeg batteriet som ladet og funksjonelt. Gjør den ikke det får vi vel vurdere å kjøpe et nytt.
Men i alle fall er vi et godt skritt videre på veien mot å ha bare en bil.
Så får vi se da, når bilen er borte, om mannen endelig får tid og overskudd til å ta kjøretimer…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...