torsdag 15. august 2019

Vi har kjøpt oss telt!

Ja, et av temaene jeg tenker vil bli fremtredende her er teltlivet. 

Jeg har tenkt på det og snakket om det noen år, vi hadde jo så mye gøy i barndommen når vi sov i telt i hagen, ungene skulle fått sove i telt i hagen!

Som bildene viser er teltet litt stort for bare telt i hagen da, jeg fikk overbevist mannen om at vi burde jo ha et telt som var stort nok til at hele familien kan sove i det. Og at vi kan faktisk campe i det på sommerferie en natt eller to her og der. På campingplasser altså, dette er ikke et ut på tur på fjellet-telt, det er stort og det er tungt, og det er ment til å kjøre til der man skal campe.

Vi kjøpte Easy Camp Palmdale 600, som er et 6-mannstelt.
Da skal vi ha greit med plass alle 5
Hagen vår er jo ikke særlig flat.
Den går på skrå fra nord til sør, og fra øst til vest, den har humper og den har dumper, en stor stein og flere små, noen trær og denslags. Så å fonne plass til dette teltet er ikke sånn helt rett frem, men den flateste plassen vi fant sånn relativt egnet plassert var altså rett ved siden av trampolina. Aka der trampolina sto til mannen klippet gresset, som jo måtte gjøre før teltet kunne settes opp. (gresset hadde jo tross alt vokst fritt i sommerferien mens vi ikke var hjemme...)

Dette skal bli gøy. Vi har sovet der en natt jeg og alle tre ungene, to netter mannen og de to eldste ungene, og en kveld mellomste og nabojenta, men de bestemt seg for å gå inn rett før de sovnet, og det var kanskje like greit for det kom et øs pøs plaskende intenst regnvær et par timer senere.

På ønskelistene våre fremover kommer etterhvert 1-3 soveposer. (vi har mannens fra før min tid, min fra jeg sov i telt i mamma og pappa sin hage, begge disse har fått seg en vask og virker greit, samt at de to eldste ungene har sånne "til å sove inne"-soveposer, som fordrer at det er en ganske varm sommernatt for at de skal holde ute. Med ullundertøy har det da sovet noen i dem.
Og flere liggeunderlag, vi har et selvoppblåsende 4 eller 5 cm fra Biltema, og et selvoppblåsende 7,5 cm fra jysk (nåja, men det ble i alle fall en cm eller to tykker enn det fra biltema etterhvert) men jeg lurer på om vi skal investere i noen litt dyrere, googling og youtube har fortalt meg litt om kvalitetsforskjeller på slike. Vi trenger i alle fall flere, pr nå har vi også en sovesofamadrass det kan ligge to på, men den er ikke egnet til å ta med  på tur i alle fall, den blir ikke akkurat liten ;)
Og trolig teppe til "oppholdsrommet" og underlag/footprint til teltet
Disse er ikke rett lett å få tak i her i landet da, nettbutikken sender ikke til Norge må en tro, vi kjøpte teltet på Obs, og der har de ikke sånt tilbehør, og ikke mange butikker i Norge har det, og dertil er noen utsolgt har jeg funnet ut da det er færre nå enn i sommer. Men det blir vel sommer igjen, og ellers har jeg vel fortsatt en nettbutikk som har det på lager, så vi får se.

Men det kan sikkert bli tema for egne innlegg etterhvert


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...