torsdag 25. februar 2010

Bloggpause? Neida, ikke egentlig

Det bare virker sånn.
Jeg ble syk. Sånn omtrent samtisig med at jeg gikk tom for strikketøy. Da ble det ikke strikket noe mer. Og den lille nye strikkelua følte jeg ikek for å vie frem. Den er ikke montert. Visst ble den ferdig. Men de ble også for liten. Jada, min nevø er liten, men ikke såååå liten. Lua passer derimot, etter en liten ekstracm midt bak, greit nok til guttungens dukke, fant jeg ut. Jeg bare gadd ikke sy den sammen, siden jeg altså ble syk. Og ei lue som bare er provisorisk montert med en strikkepinne (!)  eller to er ikke egentlig noe jeg følte for å ta bilde av og vise frem heller.

Jeg SKULLE egentlig vise dere de tøybleieinnpakkede bamsene til guttungen, men har ikke rotet meg til å ta bilde av dem enda, så det får bli neste uke.
Men da kan jeg også oppdatere med flere ting på den 365-ting-ut-av-huset-lista mi. Jeg har ikke holdt 1-om-dagen-tempo, men har et par storoppryddinger forran meg sånn at jeg har håp om å øke snittet noe ja...

onsdag 17. februar 2010

Lua er halvferdig

Det er ikke så ille det.Den blir absolutt ferdig i tide. Jeg trodde vi kanskje skulle reise nå i helga, men det går ikke, så det blir neste helg regner jeg med. Så da har jeg jo kjempegod til på resten. Dette går jo fort, den er jo så liten. Håper den ikke blir for liten da, det er vanskelig å si ettersom den strikkes sånn som den gjør.

Sent i går kveld fikk jeg se bilde av den lille nevøen min, han er kjempeskjønn. Jeg gleder meg til å treffe ham, holde ham, koooooose den lille babyen. Min sønn er jo ingen sånn liten baby lenger. Han blir 1,5 år denne uka. Stor gutt. For anledningen en syk gutt, forkjøla med masse snørr og slim i halsen og litt feber. Og ikke vil han la meg tørke under nesen, og ikke liker han å få saltvsannsspray i nesen eller den saken som suger ut gørra og slett ikke den slimløsende greia som skal tynne ut slimet i halsen så han slipper å hoooooooste så mye og plages med det. Kirsebærsmak eller ei, han synes ikke noe om det, og det må tvinges inn med sprøyte. Så egentlig synes han mamma’n som egentlig bare prøver å gjøre det litt bedre for ham, er riktig slem. Og mamma’n føler seg ikke helt snill hun heller, og er dessuten en anelse på grensen til søvnmangel, ettersom en gutt som hoster og vrir seg og lugger sin mor… har en viss tendens til å fraføve mor litt søvn…

Håper han snart blir frisk igjen. Ikke minst for hans egen del.

tirsdag 16. februar 2010

Jeg har blitt tante!

Ja, sånn i totiden i natt ble jeg vekket av en sms, og jeg visste nesten instinktivt hva det var. Jeg får jo ikke sms om natta ellers, og hadde sagt at jeg ville vite det, natt eller dag. (I gårkveld når jeg hdde lagt meg lå mobilen igjen på stua, men jeg sto opp og hentet den, sånn just in case…) Ja, da var fødselen igang, skrev min bror. De var på sykehuset, full åpning. Et par timer senere kom meldinga om at nevøen min var født.

Så nå er jeg blitt tante!

Og vips, så er jeg igang med et nytt strikkeprosjekt. P2160368

Jeg må strikke ei ny babylue. Den vesle blå babylua jeg har strikket før er sikkert passe til sommeren, eller noe sånn. Den er like stor som den jeg strikket til min sønn. Den var for stor for min sønn, som hadde 2 cm større hodeomkrets enn hva min vesle nevø har. Så her er det bare å strikke ministørrelse… Grunnet at jeg ikke helt har nok blått garn i den samme fargen som babyteppet får denne luen en hvit strime fra midt bak til midt forran. Håper det ikke blir seende for dumt ut, det får tiden vise.

søndag 14. februar 2010

Morsdag.

For andre gang får jeg feire morsdag som mamma. Guttungen har tegna kort som pappa’n har hjulpet ham å skrive på det. Pappa’n har kjøpt gave, og helt typisk seg selv ikke akkurat begrenset seg… Jeg fikk digital fotoramme og en gorillapod (sånn lite stativ til fotoapparatet mitt) Men den aller største gaven jeg kunne få er nok den trippende gutten som strålte av glede, trippet av iver, og delte ut såvel kos som suss, og danset med bamsen…

De mye omtalte togstrikkeprosjekt-pulsvarmerene er forøvrig kommet til min mamma i dag, sammen med et annet kort guttungen har tegnet.

(Det er litt deilig å kunne overlage morsdags og farsdagskortproduksjonen til neste generasjon, kjenner jeg…)

Uansett, gratulerer med dagen, alle mødre. Det er en stor gave å få være mamma!

lørdag 13. februar 2010

Og så er OL igang

Da er jeg offisielt tv-slave på kveldstid i et par uker fremover. (Og litt på dagtid, repriser av nattsendinger, for jeg er ikke er våken om NATTA enn det guttungen tvinger meg til... og han sover jo litt bedre for tiden. Dog, sier jeg det nå, så blir det vel trøbbelnatt i natt da... Sånn har det vært i det siste, to skritt frem, og halvannet tilbake... Jaja, litt fremover i alle fall.)

Sånn, da er det advart. Om det ikke blir mye blogging eller nyer strikketøy fremover, så skyldes det et mildlertidig OL-fenomen...

fredag 12. februar 2010

Pretty in pink?

Kjeder meg.
Leker meg.
Nei, jeg tror ikke dette blir den endelige løsnignen, litt for rosa.
Men det får kanskje stå sånn til jeg har bedre tid.

Edit: Nå hakket mindre rosa. Litt bedre?

Nå i ROSA!

torsdag 11. februar 2010

Slik finner jeg guttungen i dag.

P2110345 

Elegant plassert oppå spisebordet.

Og JA, det en fyrstikkeske bak foten hans.

Og JA, det er et lys forran ham.

Og JA, det var tent første gangen han klatret opp (og slukket innen jeg fant ham, hendelsesforløp ukjent)

Det er ikke bare en gang han har klatret opp, men bare en gang med tent lys da…

Starten på pulsvarmere med spiralmønster.

En sped startJa, langt på vei er jeg jo ikke kommet, men jeg måtte jo ha NOE på  pinnene. Dette er det neste togprosjektet mitt, så jeg er fortsatt på jakt etter et skikkelig hjemmeprosjekt. Men inntil inspirasjonen tar meg, så blir det å strikke på disse, tenker jeg. Litt spent på hvordan resultatet blir, slik er det når man som litt uerfaren på området strikker etter eget hode…

onsdag 10. februar 2010

Bilder av de ferdige strikketøyene.

Ja, her kommer de, på rekke og rad.

Pulsvarmere

Pulsvarmerene jeg skal sende til min mor som en overrakselsesgave, hun har lenge sagt hun skulle hatt seg pulsvarmere. Disse er ikke lekre, men de er forhåpentigvis funksjonelle. De er strikket i en type babyull som er 50% ull og 50% noe annet jeg ikke kommer på i farten, men det blir mykt og godt, og skal da helst ikke klø på den sensitive huden hennes, samtidig som de skal varme. 

 Babyteppe med lue Luen

Babyteppet jeg har strikket til min kommende nevø, og en liten lue i samme garn. Jeg er spent på passformen til denne luen, den jeg strikket til min sønn etter samme oppskrift passet aldri spesielt godt så jeg tenkte det var en elendig oppskrift, inntil jeg innså at jeg måtte lete i godt over et år før vi fikk tak i den første luen som faktisk har god passform til min sønns hode, så muligens har han et vanskelig hode?

Babyteppe med kontrastfarge

Og tilsist bayteppet med det grønne kontrasthjørnet, det ble en sterk kontrast, men egentlig litt stilig synes jeg da. Det håper jeg mottakerene også synes….

Nå har alt dette fått seg en tur i såpevann for å bli klart til bruk.

Og jeg har altså rett og slett ingenting på pinnene.

Og derved har jeg ingen strikketøy på pinnene…

For nå er både pulsvarmerene og teppet ferdig. Bilder kommer når alle tråder er festet og sånn.

Det gikk litt fortere enn jeg hadde ventet, så nå er jeg rett og slett strikketøysløs… Vel, jeg har planer om et nytt sett pulsvarmere som togposjekt, tenkte å legge opp en maske mer, eller mindre, slik at det ikke går opp med mønsteret, altså at det blir spiraler fordi rett/vrang mønsteret flytter seg en maske for hver omgang. Kan være spennende å se hvordan det blir seende ut, kanskje?

Men, om jeg strikker på dem hjemme blir de jo ferdige i løpet av uka, så jeg trenger enten et annet hjemmeprosjekt, eller straks et nytt togprosjekt… Vi får se.

Ny togstrikkedag

Jepp, i dag er det togstrikking igjen, og snart tror jeg denne pulsvarmeren nærmer seg fedig. Babyteppet kom jeg godt ivei med i går, jeg tror det blir stilig med det grønne hjørnet. Så, sånn om en dag eller tre kan jeg forhåpentligvis presentere bilder av ferdig babyteppe, ferdige pulsvarmere og ferdig babylue. Da trenger jeg VIRKELIG et nytt prosjekt eller to... Ja, strikkelista sier lang ullbukse og nattbukse til Knerten, (siden ingen bestillinger har ramlet inn) men vi får nå se. Jeg har mange ting jeg har lyst å strikke, men ikke kjenner noen som trenger, så jeg burde heller fokusere på det Knerten trenger, men når det er kjedelig da? Og jeg fikk jo så mye fint garn i posten, som kan bli til søte små ting...

Gode forslag mottas med takk :)

tirsdag 9. februar 2010

Guttungen har fått ny lekekrok forresten.

Årsaken til at jeg ikek kom igang med å strikke videre på babyteppet med det nye garnet i går er at jeg ikke hadde fått åpnet pakken enda da jeg fikk sms fra min mann om at han kom på toget en liten time senere, om vi hadde spist og plukekt ham opp da, kunne vi dra rett på Ikea. Så det ble mat til guttungen, tørr bleie (og en telefonsamtale med min mor, siden hun hadde ringt mens vi var ute) og vips så var vi klare, dro rett på ikea, kjøpte bokhylle og leketeppe, hjem og lage middag, få guttungen i seng, så skulle herligheten monteres, etter at pulten som sto der var fjernet, og skulle det ryddes på plass litt leker, og ikke minst finne trykke plasser for det som hadde vært på pulten, og vips så var det leggetid.

Men se så fin lekeplass han har fått seg. P2090332

Ikke alle lekene, og slett ikke alle bøkene, er på plass enda, men den ene av de røde boksene inneholder duplo og treklosser. De andre er er eller mindre tomme enda, men det varer nok ikke lenge, vi har en løs plastboks med leker som nok fyller to av dem, og div som flyter rundtomkring av løse saker. Den pulten som skimtes i bildekanten også skal også vekk, men så langt kom vi ikke i går. På kort sikt blir der muligens stående en tv, rett og slett siden vi har en diger, stor, tung tv vi ikke har plass til, men på lengre sikt er tanken å få inn et lekekjøkken der. Kanskje han får til bursdagen?

Bokhylla er en Expedit 4x4, så den øverste rekken er en “voksenhylle” med div bøker og sånn, og på toppen en kombinasjon teknisk og pynt. Der står den tørkede brudebuketten min side om side med printeren… De nederste tre er forbehold ting vår sønn kan ta, rett og slett fordi han når så langt, og dette ER jo lekekroken hans.

Jeg gikk tom for garn…

Ja, ikke helt tom for alt garn, men det garnet jeg strikker teppe av. Jeg visste det da, for det er jo lagt opp til å strikke halve teppet med ene nøstet, og andre halvparten med det andre nøstet, men da innledet jo jeg med et 15 cm “mellomstykke” som jeg ikke orket rekke opp fordi jeg ikke orket tanken på å plukke oppigjen 219 masker på pinnen og få alle rett vei og ikke miste noen nedgjennom…

Men altså, søndags kvelden skjedde dette:

 P2090334

Ikke mer garn til å strikke babyteppe. Jeg hadde en filmkveld, så på en av filmene Lovefilm sendte meg gjennom den siste Buzzador-kampanjen jeg er med på.  Og jeg måtte jo ha et strikketøy, selv om jeg surfet samtidig, så noen kjempeatrikking ble det jo ikke. Men jeg kom litt lenger på pulsvarmerene da: P2090333

Siden jeg var klar over at jeg kom til å gå tom for garn, hadde jeg selvsagt tenkt på en ordning. Dog var jeg litt sent ute med å bestille, så jeg hadde det altså ikke søndagskvelden. Men tanken min var rett og slett at siate hjørnet  kunne få en annen farge. Spørsmålet er HVILKEN farge. Hadde jeg visst om mottaker var en gutt eller ei jente ville jeg nok valgt rosa eller blått. Men det vet jeg jo ikke, så derfor må det bli en nøytral farge. Etter at pakken var på vei til meg fortalte jeg mannen om dette, og han kom på at det burde jo vært RØDT eller ORANSJE. JA, selvsagt, RØDT sier jeg. “Så du tror det er en liten Brann-supporter?” sier mannen. Nei, sa jeg, men det er vel en Liverpool-supporter…. (Det oransje kommer av Aafk) Men dette hadde jeg ikke kommet på i tide, så rødt var ikke med i bestillingen.

Mandag når jeg kom hjem fra Åpen Barnehage med min sønn, lå denne pakken fra 123knit i postkassa:P2090336 Grønn, lys og nørk lilla, lyseblå og rosa.

Tanken er enten lilla eller grønn (Om du leser dette i tide til å ha en mening, mamma’n til Lykkeliten, så er du velkommen til å ønske blandt disse fargene. Eller kombinasjoner av dem. Eller rødt, men da tar det enda et par dager før jeg får strikke videre, og den terminen er faretruende nær…) Jeg har en fjern tanke om å strikke et teppe med halvparten i hver av de to lillafargene også da, uten at jeg aner hvem som skal få det, selge det kanskje? Jeg bare tenkte det kunne være fint. De andre er bare med rett og slett fordi jeg fikk 5 stykker for under 200 kroner (219 DKK inkl porto for disse fem!) og tenkte at jeg helt sikket får strikekt noe søtt lyseblått og rosa til noen babyer en gang… Jeg er jo fadder på ei lita jente, og skal straks bli tante til en liten gutt, og flere babyer kommer sikkert, dessuten er det jo alltids mulig å tilby for salg…

søndag 7. februar 2010

En oppfølger på “merkedagen”

Jeg begynte egentlig på en kommentar til siste kommentar, men det ble så langt at det fortjente å bli et eget innlegg.

Natt til i går trodde jeg vi var på rett vei. Han våkna 04:05, og sov igjen 04:25. Det gikk fint.

I natt var jeg meget gledelig overrasket over at han sov fra leggetid til rundt tre, altså ikke over i vår seng før 3-4 timer senere enn vanlig. Og når han våkner i engen seng tar jeg ham over i vår, sier at han får sove godt, snur meg godt til, og så sover vi videre.
Men så våknet han igjen en time senere, og da var det hyl og skrik. Mer skrik enn det har vært på hele denne avvenningsrunden. Men han sovna da etterhvert, og sov til nesten åtte!

Og da var det "Heia mamma!" og koooos, og ligge i armkroken og "småprate" før han kom på at litt melk før morgenstellet kunne vært ok, så det er ikke som om han var utsulten, det er bare rett og slett forventningen, og derved skuffelsen, som plager ham.  Vel, vi fortsetter. Det ER om han tror det eller ei, til hans eget beste, for det er jo faktisk greit å etterhvert være i stand til å sove uten å trenge mattilførsel nattestid...

Men nå kjenner jeg at mamma’n hans trenger litt mattilskudd før hun tar kvelden.

lørdag 6. februar 2010

Fysj, som det lukter!

Hele huset lukter! Jeg snakker om klesvasken, faktisk. Ren klesvask. Vasket med ordinær såpe. Jeg er åpenbart avvendt. Fra parfymelukt.

Før jeg ble gravid vasket vi klær med ordinært vaskeiddel, med lukt, og tøymykner med litt lukt, og jeg reagerte ikke. (Jeg vasket alltid sengetøy og håndklær i parfymefritt når min mor skulle komme på besøk da) Da tiden var inne for å begynne å vaske babytøy til den kommende babyen kjøpte jeg parfymefritt, og jeg gadd ikke 1)ha flere flasker enn nødvendig og 2) skille mellom hans og våre klær hele tiden. Så siden da har vi vasket parfymefritt. Og jeg har aldri savnet lukten av parfyme. (Derimot savner jeg på denne tiden av året den friske lukten av klær som har tørket ute…)

Men så sto jeg der i morges da, med alle klærene i maskina, en guttunge som var klar til å starte den, bleieløs var han, for dette var under morgenstellet. Såpeflaska var tom. Jeg visste det var en refill en plass oppe som ikke hadde kommet ned, men jeg fant en sånn der vareprøve som lå på vaskemaskina, kjappere det enn å lete etter den andre, med en bleieløs og naken gutt som ikke kunne være alene på badet… Innen jeg hadde slått den opp i maskina angret jeg litt…  Jeg trykket inn knappen for ekstra skylling. Og når vasken var ferdig satte vi på et skylleprogram til.

Og nå sitter jeg i stua, på loftet henger klesvasken til tørk. Og hele huset lukter av klesprfyme. Fysj, tror vi må vaske klærene en gang til jeg, nå som jeg har funnet frem refillen, og guttungen både er påkledd og dessuten i sin fars varetekt. For orker jeg gå i klær som lukter sånn da? GIKK jeg virkelig i så sterkt luktende klær før? GÅR andre folk i det? Jeg reagerer jo ikke på at andre på jobb lukter sånn, men kan jeg gå sånn? Nei, fysj, om vi har flere slike vareprøver skal jeg kaste dem, dette vil jeg ikke gjøre igjen.

fredag 5. februar 2010

Snart helg

Det kjenner jeg at skal bli deilig. Det gjør noe med meg å ha slike nattlige "diskusjoner" med min sønn, som i so grad berøver meg for søvn sånn fra rundt 4. Jeg er ikke skapt for sååå tidlige morgener. Men, jeg regner med at det er en overgangsperiode, så jeg holder ut. Det går nok bra, skal vi se.

Pulsvarmeren jeg strikker på toget vokser i alle fall jevnt og trutt, men jeg gleder meg til å bli ferdig med i alle fall et av de to pågående prosjektene mine, så jeg med god samvittighet kan begynne på noe nytt. Strikkelista mi tilsier, gitt at ingen kommer med en bestilling da, at jeg skal gå løs på nattbukse tl guttungen, men der tror jeg egentlig at jeg bare trenger strikek nye ben på en jeg har, så da er det lang ullbukse som står på planen, men den har jeg ikke helt bestemt meg for hvordan skal være enda... men det kan jo bli spennende, kanskje ejg prøver meg på en monsterbukse? Eller kanskje jeg er så heldig at det dumper inn en bestilling som jeg kan strikke? Jeg er åpen for det altså, selv om jeg ikke er den mest avanserte strikker i verden, og bare har to bestillingsrposjekter bak meg i mitt liv...

Time will tell.

torsdag 4. februar 2010

Mammabloggere

Mammabloggere er en nettside med.. ja nettopp... blogger skrevet av mødre. Mange fine blogger der, jeg elsker å finne stadig nye blogger å lese, så nå sitter jeg der og titter innom mange nye. Og kanskje havner min på listen engang oså? Jeg er i alle fall en mamma som blogger...

En liten merkedag...

Ja, mange vil sikkert mene at jeg er et års tid for sent ute med dette, men vi tar ting i det tempo som passer vår familie og vårt barn etter vår mening, og derfor er det i dag denne merkedagen kan kommenteres, og ikke for et år siden. I natt har jeg nemlig ikke ammet min sønn. Ikke i det hele tatt, ikke en "tidlig morgentår" heller. Det er den morgentåren, som finner sted mellom 4 og 5, som har hengt igjen gankse lenge, etter at vi egentlig sluttet med nattammingen.

Vi hadde en liten diskusjon, jeg og min sønn, klokken 4.15 (den varte av og på med smådubber (for ham, ikke meg) frem til 5.30 (da sovna vi begge, men jeg fikk bare sove 30 minutter før jeg måtte stå opp, han sov fortsatt når jeg gikk på jobb).Den gikk omtrent som så:
Han våknet, og sutret.
Jeg: Du er stor gutt nå lille venn, og store gutter sover om natten, de spiser ikke.
Han: drar i t-skjorten min og sier  MAT!
Jeg: du må sove til det er morgen, SÅ skal du få mat.
Han drar mer i t-skjorten min, sutrer, men med et godt tak rundt armen min slår han seg til ro, etter litt dubber han av, sover i et par sekunder, våkner, og det hele gjentar seg.

Så i dag er jeg litt trøtt. Og hva sier det egentlig om arbeidseffektiviteten min, når dette er en av mine to arbeidsdager denne uka, og jeg tenker på det som en "togstrikkedag" og er glad for at jeg fikk kommet meg en cm videre på den evigvarende pulsvarmeren på toget i morges. Og anser timene mellom nå, og at jeg kan strikke videre på vei hjem, som bare et nødvendig onde...

tirsdag 2. februar 2010

Hva har vi gjort på i dag?

Ja, det spørr ofte pappamannen i huset guttungen om når han kommer hjem, jeg spørr jo gjerne også når jeg kommer hjem, det er vel litt sånn at vi vil vite hvordan dagen har vært, om det er noe spesielt, og ellers bare litt prat. Så også i dag… og jeg måtte tenke.
Vi har lest litt bok. Han har lekt på gulvet for seg selv (les: tømt kjøkkenskuffene og laget lyd med det han fant) Vi har snakket med mormor (min mor altså) i telefonen, og så onkel, og så mormor igjen. (*) Så har vi lest mer bok, og gått tur med vovven og sjiraffen, leketøy altså, og trillet tur så han fikk sove, og lest mer bok, og han har lekt mer selv. Og klatret på meg, og vi laga middag, og klatra litt til, og… tja… egentlig har vi ikke gjort så mye i dag. Men jeg tror vi har hatt det fint likevel.
Guttungen elsker å lese bok. Dvs, vi peker i bok. Det er mest kjekt med pekebøker nå, få høre  hva alt heter, peke ut ting. Han kan med letthet peke ut bamsen, jordbæret, frosken, ballongen, bilen, bananen, vovven, gullfisken, klokka, telefonen, sofaen, puta, blomsten… Ikke at han kan SI alle disse ordene, men han vet hvilket bilde det er i alle fall. Vi koser oss.
(*) Min bror og hans samboer var på sykehuset for vendigsforsøk i dag, de venter en baby om tre uker som ligger i seteleie. Telefonsamtalen min med min mor ble avbrutt når han ringte henne, deretter ringte han meg, for å fortelle at de hadde ikke klart å vende ham, baken har satt seg for godt fast i bekkenet, så det blir enten setefødsel eller KS, det blir røntgen av henne og ny vektestimering av babyen i løpet av uka, så vår vi se hva det blir til. Det ordner seg vel uansett tenker jeg, ut skal den vesle gutten. Min nevø. Gleder meg til å hilse på ham.
Men, nå er det definitivt nattatid for meg her.

mandag 1. februar 2010

Hvorfor sitter jeg her egentlig…

Og glor på pc’n… når jeg egentlig skal kose meg med å strikke? Den som kunne forklare det…

Mandagskveld

Her sitter nå jeg, alene hjemme. Mannen gikk på jobb før guttungen våkna, så det jeg våkna av var en gutt som sattved siden av meg i senga (sover deler av natta mellom oss) og sa "pappa?" Men pappa var på jobb. Nå sover gutten sin søteste søvn nede på soverommet... og pappa.... han er fortsatt på jobb.

Så jeg sitter her i stillhet, alene, med pc og strikketøy. Kjenner meg litt trøtt igrunn, men det er vel litt tidlig å legge meg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...